Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Türk Ekonomi Bankası (TEB), iki ayrı kredi diliminden oluşan toplam 553 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, TEB başta KOBİ'ler olmak üzere reel sektörün ihracat finansmanında kullanılmak üzere, avro ve dolar cinsinden iki ayrı kredi diliminden oluşan toplam 553 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. Bir yıl vadeli sendikasyon kredisinin toplam maliyeti, yıllık Libor/Euribor + yüzde 0,75'ten gerçekleşti.

TEB, imzaladığı bu sendikasyon kredisiyle 2012 yılı ağustos ayında sağladığı 250 milyon avro ve 122 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yüzde 128 oranında yenilemeyi başardı. Aynı zamanda, geçen yıl 25 olan katılımcı banka sayısı bu yıl 26'ya çıktı. 2012 yılı ağustos ayında Libor/Euribor + yüzde 1,35 olarak gerçekleşen işlemin maliyeti, bu yıl 60 baz puan düşüşle Libor/Euribor + yüzde 0,75 oldu.

Açıklamada, gelişmekte olan piyasalara yönelik likiditenin gelecek dönemde azalma ihtimaline karşılık, bir önceki seneye göre yüzde 128 seviyesinde yenilenen sendikasyon kredisi ve aynı zamanda toplam borçlanma maliyetindeki 60 baz puanlık düşüşün uluslararası piyasalarda TEB'e duyulan güvenin bir ispatı olduğu ifade edildi.

AA