Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizindeki Yunanistan'ın Maliye Bakanı Stournaras, ülkesinin mevcut kurtarma paketinin şartlarını yeniden müzakere ederek borç yükünü hafifletmeye çalışabileceğini söyledi.

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Stournaras, bunun faiz ödemelerinin indirilmesi ve 240 milyar eruoluk kredinin vadesinin uzatılması gibi değişiklikleri içerebileceğini belirtti.

Yeni öneriler, Yunan maliye bakanının dün Yunanistan'ın 10 milyar euroya daha ihtiyacının olabileceğini söylemesinin ardından geldi. 

Atina'nın borçlanma ihtiyaçlarına ilişkin spekülasyonlar, Almanya'nın Eylül'deki genel seçime hazırlandığı kritik bir zamana rastladı.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ay başlarında ilk kez Yunanistan'ın fonlama açığını kapaması için yeni bir kurtarma paketine daha ihtiyaç duyabileceğini söylemişti.

Yunanistan'a yeni bir kurtarma paketi daha verilmesi, Almanya için önemli bir konu olmayı sürdürüyor.

Stournaras, Yunan Proto Thema gazetesine pazar günü verdiği röportajında ülkesinin 10 milyar euroluk bir pakete ihtiyacının olduğunu söylemiş olmasına rağmen, pazartesi günü Alman Handelblatt'a Yunanistan'a 3. bir kurtarma paketinin gerekmeyebileceğini ve ihtiyaçların mevcut kurtarma paketinde yapılacak düzenlemelerle giderilebileceğini belirtti.