Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:38'de güncellendi)

ABD hazine tahvilleri ekonomistlerin ABD'de Tüketici Güveninin üst üste 2. ay düştüğünü göstermesini beklediği veriler öncesinde yükselerek sabit getirili varlıklara talep olduğu sinyalini verdi.

10 yıllık gösterge tahviller son 6 haftanın en uzun kazanç periyodunu genişletirken, ABD 34 milyar dolarlık iki yıllık tahvil ihalesiyle toplam 98 milyar dolarlık ihaleler serisini başlatmaya hazırlanıyor. ABD tahvilleri dün Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'ye yönelik açıklamalarının ardından yükseliş kaydetti. Dün açıklanan bir rapor ise ABD'de dayanıklı mal siparişlerinin düştüğünü gösterdi.

Amsterdam'da bulunan ING Bank NV kıdemli faiz oranı stratejisti Alessandro Giansanti, "Piyasalar ABD'deki büyümenin sağlamlaşıp sağlamlaşmadığını görebilmek için verilere konsantre oluyorlar. Kısa vadede düşük faize yönelik bazı baskılar görüyoruz. Fed varlık alımlarını azaltmak için elle tutulur gelişmeler görmeyi bekleyebilir ve bunlar da yıl sonuna kadar gerçekleşmeyebilir" yorumunu yaptı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri 2 baz puan düşerek New York saatiyle 06:07'de yüzde 2.77 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 5/32 yükselerek 97 22/32 oldu. 22 Ağustos'ta yüzde 2.93'e tırmanan faizler Temmuz 2011'den bu yana en yüksek oranı gördü.

(15:38'de güncellendi)