Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:39'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, Suriye'ye olası askeri operasyona ilişkin tansiyonun artmasının, Tüketici Güveninin beklenmedik yükselişini gölgede bırakması ile değer kaybetti ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin düşüşünü ikinci güne taşıyabileceğini işaret etti.

Finans ve sanayi hisseleri yüzde 1.5'in üzerinde düşüş yaşayarak S&P 500 Endeksi'nde işlem gören 10 ana gruptaki düşüşlere öncülük etti. American Express Co., Microsoft Corp. ve General Electric Co.yüzde 1.9'un üzerinde değer kaybettiler. Southwest Airlines Co., petrol fiyatlarının yükselmesinin benzin fiyatlarını da artıracağı endişesi ile yüzde 3.2 düşüş yaşadı. D.R.Horton Inc. konut fiyatlarının Haziran'da daha yavaş yükseldiğini gösteren verilerin ardından yüzde 3.7 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.4 düşerek, New York saati ile 14:16'da 1,634.42 puana gerilerken endeks son sekiz haftanın en düşük kapanış seviyesine doğru ilerliyor. Dow Jones endeksi ise 140.29 puan, yani yüzde 0.9 kayıp yaşayarak 14,806.17 puana gerileyerek son 10 işlem gününde sekizinci düşüşe işaret etti.

Columbus, Ohio'da Huntington Asset Advisors şef yatırım yetkilisi Randy Bateman, "Herkes ne olacağını görmek işin bekliyor," dedi ve "Tansiyon artacak mı? Enerji fiyatları, eğer bir bütün olarak yükselirse, ekonomide son dönemde gördüğümüz güçlenmeyi olumsuz etkileyebilir mi? Eğer yükselmeye başlayan konut fiyatları, aynı zamanda, gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişle birlikte gerçekleşirse, enflasyonun yükselmeye başladığını ve Fed'in politikasını etkilediğini görebiliriz" değerlendirmesinde ulundu.

ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi dün, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, ABD'nin Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanma konusunda hesap vermesi gerektiğini kaydetmesinin ve buna bağlı olarak Orta Doğu'dan petrol akışının olumsuz etkilenebileceği endişelerinin artmasının ardından, erken saatlerdeki yüzde 0.4'lik kazançlarını geri vererek yüzde 0.4 düştü.

(21:39'da güncellendi)