Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, ABD'nin kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle Suriye'ye askeri müdahalede bulunacağı endişesiyle 2 ayın en düşüğüne indi.

Satışlarının yüzde 83'ünü Japonya dışında kaydeden Honda Motor CO., yenin güçlenmesinin ardından yüzde 2.7 değer kaybetti. Çin'in en büyük enerji üreticisi PetroChina Co., kıdemli yöneticilerin soruşturma kapsamında görevlerinden alındığını söylemesi üzerine yüzde 4.3 düştü. Çin'in en büyük 3. hayat sigortacısı New China Life Insurance Co., ilk yarı kârının, tahminlerin altında kalmasının ardından yüzde 3.1 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, değer kazanan her hisseye karşılık 5 hissenin değer kaybetmesiyle yüzde 1.5 düşerek 129.25 puana geriledi ve 27 Haziran'dan bu yana en düşük kapanışına hazırlanıyor. Fed'in önümüzdeki aydan itibaren tahvil alımlarını azaltacağı düşüncesinin, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmasına neden olmasıyla endeks son 10 gün içinde 8. kez geriledi.

Ortadoğu'daki durumun sabit olmadığını söyleyen Hong Kong'taki First Shanghai Securities'in baş stratejisti Linus Yip, "Fed'den ötürü bölge genelindeki düzeltmeler devam ediyor. Şu an için kötü haberler Suriye tarafından geliyor ve bu da düzeltmeyi hızlandırıyor" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri bugün yüzde 0.2 kazandı. Endeks dün ABD, Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejiminin siviller üzerinde kimyasal silah kullandığına kanaat getirmesinin ardından adım adım askeri müdahaleye yaklaşmasıyla 20 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.