Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri çok değişiklik göstermeyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 8 haftanın en düşük seviyesinde kalabileceği sinyalini verirken, yatırımcılar askıda konut satış verilerini bekliyor.

TiVo Inc. kâr açıklamasının ardından yüzde 2 tırmanış gerçekleştirdi. Avago Technologies Inc. 3. çeyrek verilerinin beklentileri aşmasıyla yüzde 6.7 yükseldi. Newmont Mining Corp. piyasa öncesi işlemlerde yüzde 3.5 ilerledi.

S&P 500 Endeksi Eylül vadelileri yüzde 0.1'den daha az yükselerek Londra saatiyle 10:56'da 1,629.3 puan oldu. Gösterge endeks dün yüzde 1.6 düşüş yaşayarak 3 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar 7 puan değer kazanarak 14,765 oldu.

Ashburton Ltd. yatırım yöneticisi Veronika Pechlaner, "İnsanlar bu yıl şu ana kadar kârlarını aldılar ve son zamanlarda işlem hacmi yeniden yükselmeye başladı. bir sonraki yukarı yönlü hareket kazanç büyümeleri ve makro verilerden gelecek. Konut ve istihdama yönelik her şey yatırımcılar tarafından fikir edinebilmek için yakından takip edilecek" yorumunu yaptı.

New York saatiyle bugün sabah 10:00'da (TSİ 17:00) açıklanacak olan askıda konut satış verilerinin Temmuz ayında herhangi bir değişiklik göstermediği tahmin ediliyor. Haziran ayında veriler yüzde 0.4 düşüş kaydetmişti.