Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(18:08'de güncellendi)

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ hisseleri, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) UEFA Disiplin Kurulu'nun kararını onamasının ardından günü yüzde 3,52 düşüşle tamamladı.

CAS, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasıyla ilgili başvuruyu reddettiğini belirterek, durumun aciliyeti nedeniyle de kararın gerekçelerini ayrıntılı olarak en kısa sürede açıklayacağını duyurdu. Fenerbahçe Kulübü, 21-22 Ağustos tarihlerinde İsviçre'nin Lozan kentindeki CAS'ta savunma yapmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü ise bu kararın ardından yaptığı açıklamada, CAS kararı ile ilgili olarak İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuracağını bildirdi.

Borsa İstanbul'da ilk seansta CAS'tan olumlu yönde bir haber gelebileceği beklentisi ile dünkü kapanışa göre yüzde 5,09 oranında değer kazanarak 27,40 liraya kadar yükselen Fenerbahçe Futbol AŞ hisseleri, gün ortasında gelen açıklamanın ardından en düşük 23,90 liraya kadar geriledi. İkinci seansta değer kaybı bir ara yüzde 10'a yaklaşan Fenerbahçe hisseleri, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 24,40 - 25,00 aralığında dengelendi ve günü dünkü kapanışa göre yüzde 3,52 oranında kayıpla 24,60 liradan tamamladı.

- Fenerbahçe'nin piyasa değeri 600 milyon liranın altını gördü

Fenerbahçe'nin piyasa değeri CAS kararının ardından ikinci seansta bir ara 597,5 milyon liraya gerilerken, kapanışta 615 milyon lira olarak gerçekleşti. İlk seans kapanışında 670 milyon lira olan Fenerbahçe Futbol AŞ'nin piyasa değeri, yılbaşında ise 990 milyon liranın üzerindeydi. Yılbaşından bu yana, özellikle UEFA ve CAS sürecinde hızlı bir şekilde değer kaybeden Fenerbahçe Futbol AŞ'nin toplam piyasa değeri bugünkü düşüşle birlikte yılbaşına göre yaklaşık yüzde 38 oranında gerilemiş oldu.

- Henüz kararı açıklanmayan Beşiktaş hisseleri de yüzde 3 düştü

Öte yandan Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hisseleri de CAS'ın Fenerbahçe'nin Avrupa'dan men kararını onamasının ardından düşüşe geçerek, dünkü kapanışa göre yüzde 3,31 oranında değer kaybetti. CAS'ın Beşiktaş ile ilgili kararını da hafta sonuna kadar açıklaması bekleniyor. UEFA Disiplin Kurulu Beşiktaş'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermiş ve Beşiktaş yönetimi de Fenerbahçe gibi bu kararı CAS'a götürerek, savunmalarını vermişti.

AA

(18:08'de güncellendi)