Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:30'da güncellendi)

ABD'de hisse senetleri, Çin'de ihracatın iyileşmesi ile birlikte yükselirken, gelişen piyasalar ve Güney Kore wonundan Malezya ringgitine, gelişen ülke para birimleri değer kazandı. Yen, Tokyo'nun 2020 Olimpiyatlarını kazanmasının ardından zayıflarken, Japonya hisse senetleri yükseldi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 09:31'de yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu ve MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.4 yükselerek 969.4 puana çıktı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.4 yükseldi, won yüzde 0.6 değer kazandı ve ringgit yüzde 1.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Japonya para birimi dolar karşısında yüzde 0.3 düşerken, Topix Endeksi yüzde 2.2 sıçradı. ABD Hazine tahvilleri yükseldi ve bunun sonucu, 10 yıl vadeli tahvillerin faizi altı baz puan düşerek yüzde 2.88'e indi.

Şanghay'da hisse senetleri, Çin'in ihracatının geçen ay ekonomistlerin tahminlerinden daha hızlı artmasının ardından bu yılın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, dün yaptığı açıklamada, Olimpiyatların inşaat sektörüne destek sağlayacağını ve deflasyonun sonlanmasına yardımcı olacağını kaydetti. Japonya ekonomisi, bugün açıklanan verilere göre, yılın ikinci çeyreğinde, ilk açıklanan veriye göre daha hızlı büyüdü.

Londra'da Societe Generale SA gelişen piyasalar strateji müdürü Benoit Anne, Bloomberg Television'da, "On the Move" programına yaptığı değerlendirmede "Bu ihracat rakamları çok iyi haber ve oldukça cesaret verici. Zira şimdiye dek, büyüme, yalnızca Çin için değil, tüm gelişen piyasalar için temel endişe kaynağıydı," dedi ve "Bu noktada, gelişen piyasaların bütünü için, büyüme görünümü konusunda biraz daha iyi hissediyorum" şeklinde görüş bildirdi.

(17:30'da güncellendi)