Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanyol tahvilleri Çin'den gelen pozitif veriler ve Suriye'ye yönelik gerginliğin dinmesi üzerine yükselerek 10 yıllık tahvil faizlerini son 18 aydır ilk defa İtalyan tahvil faiz oranlarının altına gönderdi.

İspanyol tahvilleri Euro Bölgesi tahvillerinin bir tanesi hariç hepsinden daha iyi bir performans gösterirken, yatırımcıların Alman tahvilleri yerine İspanyol tahvili alması için görmek istediği ilave faiz oranını daraltıyor. İtalyan tahvilleri ise Silvio Berlusconi'nin parlamentodan atılıp atılmayacağına yönelik bir oylamanın ertelenmesinin hükümette sallantıya yol açabileceği söylentileriyle İspanyol tahvillerinin performansını yakalayamadı. Almanya 910 milyon euro (1.21 milyar dolar) değerinde enflasyon bağlantılı tahvil satışı gerçekleştirdi.

Milan'da bulunan UniCredit SpA kıdemli sabit getiri stratejisti Luca Cazzulani, "İtalyan tahvillerindeki bu negatif hareketlenme siyasi ortamda artan belirsizlikten kaynaklanıyor. Geçmiş dönemlerde gerginlikler olduğu zaman İtalyan tahvil faizlerini İspanyol faizlerinin yukarısında gördük. Makro bir perspektiften bakarsak İspanya ve İtalya arasında çok büyük değişiklikler yok. Her ikisi de iyileşen veriler açıklıyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 6 baz puan düşerek Londra saatiyle 10:42'de yüzde 4.48 oldu. Ekim 2023 vadeli yüzde 4.4'lük tahvilin fiyatı 0.48 yükselerek 99.35 oldu.

Benzer vadeli İtalyan tahvil faizleri ise 2 baz puan düşerek yüzde 4.50'ye indi. İtalyan tahvil faizleri İspanyol tahvil faizlerinin en son 6 Mart 2012'de altına indi.