Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin altı günlük yükseliş serisinin ardından, Başkan Baracak Obama'nın Suriye ilgili bir askeri harekat kararının oylanmasını ertelemesi sonrasında büyük bir değişiklik yaşamadı.

Apple Inc., yeni tanıttığı düşük fiyatlı iPhone'ların fiyatının analistleri hayal kırıklığına uğratması ile yüzde 2.7 değer kaybetti. Marriott International Inc., Çinli bir gayrimenkul geliştiricisinin, şirketin ABD'deki otel işletmelerini almak istediğini açıklamasıyla yüzde 1.1 yükseldi.

S&P 500 Endeksi bu ay sona erecek olan vadelileri, yüzde 0.1'den daha az bir artışla New York saati ile 07:39'da 1,681.9 puan oldu. S&P 500, Çin ekonomisinin güçlenmesi ve ABD'nin Suriye'yi bombalayacağı endişelerinin azalmasıyla, Eylül ayı içerisinde yüzde 3.1 ilerlemiş durumda. Dow Jones vadeli kontratları ise 8 puan, yani yüzde 0.1 artarak 15,181 puana geldi.

Londra'da bulunan RMG Wealth Management LLP şef yatırım yetkilisi Steward Richardson, "Suriye'den gelen aşağı yönlü risk azaldı ve bu da riskli varlıklardaki artışı açıklıyor. Bu duruma Çin'den gelen beklenenden iyi veri de destek sağladı. Bazı hisse piyasaları, özellikle gelişen piyasalar, muhtemelen aşırı satım yaşadı ve şu anda bunu toparlamaktan memnun" yorumunu yaptı.

Obama dün geç saatlerde, Rusya'nın Suriye'den kimyasal silahları uluslararası otoriteye teslim etmesi talebini takip edeceklerini söyledi.