Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksi, ilk seansı Suriye ile ilgili tedirginliklerin gündemden düşmesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) adaylığı için adı geçen Larry Summers'ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının morali ile yüzde 2,99 oranında yükselişle tamamladı.


İlk seansı, cuma günü kapanışına göre 2.143,43 puanlık yükselişle 73.778,45 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, seans içinde en düşük 73.031,14, en yüksek ise 73.790,83 puanı gördü. Bankacılık endeksinin yüzde 4,18, holding endeksinin ise yüzde 2,41 oranında değer kazandığı ilk seansta 1,6 milyar lira işlem hacmi oldu.


ABD ile Rusya'nın Suriye konusunda anlaşması ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için adı geçen piyasaların "şahin" olarak nitelendirdiği Larry Summers'ın adaylıktan çekildiğini açıklaması küresel piyasalarda risk iştahının artmasına neden oldu. Analistler, küresel piyasalara paralel olarak yurtiçinde de haftaya sert yükselişle başlayan hisse senedi piyasalarında, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararları ve çarşamba günkü Fed kararları öncesinde pozitif havanın devam edebileceğini belirtiyor.


BIST 100 endeksinin teknik olarak 74.000 seviyesinin güçlü direnç konumunda olduğuna dikkati çeken analistler, bu seviye kırılmadan yeni bir yükseliş trendinden bahsetmenin mümkün olmayacağını kaydediyor.