Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Lawrence Summers'ın pazar günü şaşırtıcı bir şekilde Fed başkan adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından, konuya dair bilgisi olan bir kaynak Ben S. Bernanke'nin yerine gelecek isimler arasında favori adayın Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen olduğunu söyledi.

Obama henüz Fed başkanlığı adayı için kesin bir karar vermedi ve Beyaz Saray'daki görüşmelere ilişkin bilgisi olan kaynaklar başka bir adayın daha ortaya çıkabileceğini söylüyor. Yetkili bir isim, Summers'ın koşuyu bırakmasından ötürü adayların gözden geçirilmesi sürecinin başlamadığını dile getirdi.

Summers, Yellen ve Eski Başkan Yardımcısı Donald Kohn daha önceden Obama tarafından bahsedilmiş isimlerdendi. Diğer yandan adı birçok kez konuşulan Eski Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın görevi istemediği biliniyor.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jay Carney, Summers'ın önceki gün açıklanan kararının Obama'nın başkan adayı seçiminde zamanlamayı değiştirmediğini söyledi.

Carney, "Açıklama daha önce de söylediğimiz gibi sonbaharda yapılacak ve takvimler henüz yazda olduğumuzu söylüyor" dedi.

Summers'ın çekilmesi, Obama'nın kendi partisi içinde yaşanabilecek olası sorunları da ortadan kaldırıyor.