Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de büyümenin yavaşlaması ve zayıf yenden kaynaklanan sıkıntılardan ötürü Güney Kore, küçük ve orta ölçekli şirketler için finansal ve vergi desteğini artıracak.

Güney Kore Maliye Bakanlığı, yatırım olanaklarını desteklemek için aralarında Kore Kalkınma Bankası'nın da yer aldığı politika bankaları kanalıyla bu yıl düşük faizli 5.3 trilyon wonluk kredinin kullanıma hazır hâle getirileceğini söyledi. Şirketlerin yatırımlarını telafi etmeleri için gerek sürenin kısaltılması için vergi teşvikleri de sunulayacal.

Yeni önlemler, yenin geçtiğimiz yıl won karşısında yüzde 23 zayıflaması ve Çin'deki yavaşlamanın Güney Kore'nin ihracat talepleri üzerindeki etkisi karşısında, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun Hye'nin 2013'teki yüzde 2.7 büyüme hedefini korumaya çalıştığı dönemde geldi. Hükümet Mayıs'ta 17.3 trilyon wonluk ek bütçe çıkardı ve merkez bankası da hanehalkı borçları ve konut piyasasındaki durağanlığın tüketimi kısıtlamasından ötürü faizleri indirdi.

Güney Kore Maliye Bakanı Hyun Oh Seaok, özel sektördeki toparlanmanın zayıf olmayı sürdürdüğünün altını çizerek, "Politika önlemlerini, toparlanma hızının özel sektöre de geçmesi ve kurumsal yatırımların artması için güçlendireceğiz" açıklamasında bulundu.