Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:27'de güncellendi)

Dolar, Fed'in geçtiğimiz hafta beklenmedik şekilde tahvilalım programında azaltmaya gitmemesi sonrasında, banka yetkililerinin açıklama yapmaya hazırlanmasıyla yen karşısında düşüşü ikinci güne taşıdı.

Yen, iki yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizlerinin 6 Eylül'de yüzde 0.53 ile Mayıs 2011'den bu yana zirveye ulaşmasının ardından 19 baz puan gerilemesiyle, 16 diğer büyük para biriminin 14'ü karşısında güçlendi. Euro dolar karşısında Almanya'da Angela Merkel'in tekrar başbakan seçilmesi sonrasında büyük bir değişiklik yaşamadı. Sterlin ise dolar karşısında son üç işlem gününde ilk defa yükseldi.

Londra'da bulunan Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ LTd küresel piyasalar araştırma şefi Derek Halpenny, "Doların kısa vadeli faizlerden bulduğu destek, büyük bir yeniden fiyatlandırma ile kesinlikle bulanıklaşmış durumda. Bu da, ABD verilerinde net bir görünüm ya da Fed'den yöndeğiştirecek bir açıklama olmadıkça, dolar-yenin kısa dönemde yukarı yönlü hareketini zorlaştıracaktır" yorumunu yaptı.

Dolar yen karşısında yüzde 0.6 gerileyerek New York saati ile 08:51'de 98.78 yen olurken, 20 Eylül'de yüzde 0.1 gerilemişti. Dolar euro karşısında büyük bir değişiklik yaşamadı ve 1.3512 dolar seviyesinde. Yen euro karşısında yüzde 0.6 yükseldi ve 133.53 yenden işlem görüyor.

New York Fed Başkanı William C. Dudley, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ve Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'ın bugün açıklamalar yapması bekleniyor.

(16:27'de güncellendi)