Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün, Beşiktaş ile oynadıkları ve 2-1 önde oldukları sırada siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilen maçta yaşananların çok üzücü bulduğunu söyledi.

Şükrü Ergün, karşılaşmada taraftarların sahaya girmesine neden olabilecek seviyede hiçbir şey bulunmadığını belirterek, "Derbide sahaya girenlerin değil Beşiktaş taraftarı, futbolsever, sporsever olduklarına dahi inanmıyorum" dedi.

Beşiktaş yönetiminin bu üzücü olaylarla ilgili gerekli önlemleri alacağını düşündüğünü aktaran Ergün, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a da değinerek, "Soran olursa kanunumuz var mı? Evet var ama yasayı hiç uygulamazsanız, bu tür olayların önüne bir türlü geçemiyorsunuz. Bu tip durumları sahalarımızda görmek istemiyoruz. Bunlar çok talihsiz olaylar" ifadelerini kullandı.


-"Bizim için 3 puandan fazlasıydı"

Beşiktaş karşısında 2-1 galip durumdayken uzatma dakikalarında tatil edilen maçın kendi lehlerine sonuçlandığını dile getiren Şükrü Ergün, galibiyetin kendileri için 3 puandan çok daha fazlası olduğunu kaydetti.


Ligde üst üste 3 maçlarını berabere tamamlayarak puan kayıpları yaşadıklarını hatırlatan Ergün, "Bu galibiyet bizim için 3 puandan fazlasıydı. Kötü gidişimizin sonu oldu. Ligdeki sıkıntılı sonuçları, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid maçında unutturmak istiyorduk ancak kısmet Beşiktaş derbisineymiş. Üzülerek söylemeliyim ki, yaşanan olaylar nedeniyle çok önemli bir galibiyetin keyfini süremedik. Gerektiği sevinemedik" şeklinde görüş belirtti.