Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de uzatma dakikalarında tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray derbisinin dışında Avrupa'daki önemli futbol liglerinden İngiltere, İtalya ve Rusya'da da derbi heyecanı yaşandı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında, İstanbul takımları Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçta 333. kez karşı karşıya geldi. 76 bin 127 seyirci ile Süper Lig tarihinin seyirci rekorunun kırıldığı derbi maçın son dakikasında sahaya giren taraftarlar nedeniyle tamamlanamadı ve tatil edildi.


-Manchester derbisinde City, United'ı 4-1 ile geçti

İngiltere Premier Lig'in 5. haftasında, Manchester şehri takımları City ile United, 1881'de başlayan rekabette 166. defa karşı karşıya geldi.

Manchester City, United'ı, 23 Ekim 2011'de Old Trafford'da oynanan lig maçında 6-1 yendiği maçtan yaklaşık iki yıl sonra bu kez evinde 4-1 gibi farklı bir skorla yenme başarısı gösterdi. City, United'ın 69 maç kazandığı derbideki galibiyet sayısını 47'e yükseltti.

City Teknik Direktörü Manuel Pellegrini ve United Teknik Direktörü David Moyes'in, kariyerlerinin ilk Manchester derbisi olma özelliğini taşıyan karşılaşmanın sonucunda puanını 10'a çıkaran Manchester City, 3. sırada yer aldı. Yedi puanda kalan Manchester United ise 8. sıradaki yerini korudu.

-İtalya'daki başkent derbisinde gülen taraf Roma

İtalya 1. Futbol Ligi'nin (Serie A) 4. haftasına kayıpsız giren Roma, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Lazio'yu Roma Olimpiyat Stadı'nda ağırladı.

Yaklaşık 60 bin futbolseverin izlediği derbi mücadelesini Balzaretti ve penaltıdan Ljajic'in golleriyle evsahibi Roma 2-0 kazandı. Maçın en dikkat çekici olayı ise 81. dakikada Totti'ye sert müdahalede bulunan Lazio'lu Dias'ın oyuna girdikten 3 dakika sonra kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıydı.

İki ekip arasında bugüne kadar oynanan son 4 maçtan 3'ünü Lazio kazanmış, 1 maç berabere bitmişti. Rakibini 4 maç sonra yenmeyi başaran Roma, bu galibiyetle puanını 12'ye çıkardı ve averajla Serie A'nın liderlik koltuğuna oturdu. Lazio ise aldığı yenilgiyle puan cetvelinde bir basamak gerileyerek 8. sırada kendine yer buldu.


-Moskova'da kazanan Spartak

Rusya Premier Ligi'nin 9. hafta mücadelesinde başkent Moskova takımlarından 17 puanla ligin üçüncü sırasındaki Spartak Moskova ile 8 hafta sonunda 20 puanla ligin zirvesindeki CSKA Moskova kozlarını paylaştı.

Teknik direktör Valeri Karpin'in çalıştırdığı Spartak, Luzhniki Stadı'ndaki maçın 40. dakikasında İstanbul doğumlu Ermeni milli oyuncusu Aras Özbiliz'in golüyle 1-0 öne geçti.

CSKA karşısındaki son galibiyetini 30 Nisan 2011'de alan Spartak Moskova, 52. dakikada Dmitry Kombarov ve 59. dakikada Sergey Parshivlyuk'un kaydettiği gollerle karşılaşmayı 3-0 kazandı ve 2 yıllık galibiyet hasretine son verdi.

Spartak Moskova galibiyet sonrası puanını 20'ye yükselterek, aynı puanlı Zenit'in ardından averajla ikinci sırada yer aldı. Yine 20 puanlı CSKA Moskova da averajla 3. sıraya geriledi.