Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri geçtiğimiz hafta Temmuz ayından bu yana en büyük ilerlemeyi gerçekleştirmesinin ardından ekonomistlerin ABD'de enflasyonun kontrol altında olduğu beklentileriyle çok değişmeyerek yüksek seviyelerde seyretmeye devam etti.

10 yıllık ABD hazine tahvilleri ve benzer vadeli enflasyondan korunmalı tahviller arasındaki faiz farkı yüzde 2.25 olarak gerçekleşti. Fark geçtiğimiz yıl boyunca ortalama yüzde 2.35 olarak gerçekleşti. ABD hazine tahvilleri geçtiğimiz hafta Fed'in beklenmedik bir şekilde varlık alımlarını sabit tutma kararı üzerine yükseldi.

Samsung Asset Management Co. sabit getiri direktörü Kim Youngsung, "Her ne kadar ekonomik veriler iyileşmeye devam etse de enflasyon düşük seyrediyor. Enflasyonun bu durumu Fed'in varlık alımlarını azaltmayı ertelemesini sağlıyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık ABD hazine tahvil faizleri 1 baz puan düşerek Londra saatiyle 08:40'ta yüzde 2.73 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 2/32 yükselerek 98 1/32 oldu.

10 yıllık tahvil faizleri geçtiğimiz hafta 15 baz puan birden düşerek 12 Temmuz'dan bu yana en sert düşüşü gerçekleştirdi.