Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de geçtiğimiz hafta Fed'in varlık alımlarını azaltmama kararının ardından hisse piyasalarında yeni zirve rekorları kırılmasına rağmen Washington'dan yeni risk sinyalleri geliyor.

Federal bütçe ve borç tavanına yönelik siyasi duruşların sertleşmesi son zamanlarda anlaşmazlık içerisinde olan Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçiler'in borç tavanı konusunda anlaşmaya varamama ihtimalini yükseltiyor.

New York merkezli Gamco Investors Inc. şef yatırım yetkilisi Howard Ward, "Bir başka çirkin restleşmeye doğru gidiyoruz. Her ne kadar kördüğüm kısa süreli olacaksa da bizlere Washington'un ne derecede işlevsiz olduğunu yeniden hatırlatacak. Son zamanlardaki yükselişin ardından kârları almak için bir tetikleyici olacak" ifadelerini kullandı.

Bloomberg tarafından 10 Eylül'de gerçekleştirilen ankete katılan küresel yatırımcıların yüzde 40'ı hükümetin iflası durumunda piyasalardan çekileceklerini belirtti.

New York'ta bulunan Bank of Tokyo-Mitsubishi şef finansal ekonomisti Chris Rupkey, "Şu anda çok fazla gündemde olmayan bir konu ama bir anda gündemin en tepesine yerleşebilir. Hisse piyasasının iki üç gün içerisinde bin puanın üzerinde satış gerçekleştirebileceği riski var" yorumunu yaptı.