Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya merkez bankası Bundesbank, sanayi üretimi yavaşlama gösterse dahi, Almanya ekonomisinin yılın kalan kısmında iyileşeceğine ilişkin işaretler görüldüğünü kaydetti.

Bundesbank, bugün açıklanan aylık bülteninde, "Özellikle sanayi sprişlerindeki ılımlı artış ve üretim ve ihracat beklentilerindeki kayda değer ilerleme, önümüzdeki aylar için yukarı bir trend işaret ediyor. Şirket yatırımları güçlü bir temelin işaretini teyit ediyor. Ancak güçlü bir yukarı hareket sinyalleri yeterli değil" dedi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, işsizlik oranının son 20 yılın en düşük düzeyi yakınlarına inmesi ve euro krizinin çözümüne yönelik yaklaşımının etkisi ile, dünkü genel seçimlerde Alman halkının önemli bir bölümünün desteğini aldı. Avrupa2nın en büyük ekonomisinde iş dünyası güveni Ağustos ayında, sanayi siparişleri ve üretiminin Temmuz ayında düşüş göstermesine karşın, 16 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Bundesbank, raporda, "Aşırı iyi tüketici ortamı, yavaşlayan enflasyon ve genel anlamda olumlu istihdam piyasası durumunun desteği ile, sürdürülüyor," dedi.

Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, yarın açıklanacak olan Ifo iş dünyası güven endeksinin Etlül ayında da yükselerekçıkışını beşinci aya taşıması bekleniyor. Endeks geçen ay Nisan 2012'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Almanya yatırımcı güveni, ZEW Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi'ne göre, son üç yılın zirvesinde.