Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:30'da güncellendi)

Almanya tahvilleri, yatırımcıların merkez bankası yetkililerinin konuşmalarını beklemeleri ile birlikte, yükselişini ikinci güne taşıdı. Avrupa hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları dalgalı bir seyir izlerken, bakır sanayi metallerindeki düşüşlere öncülük etti.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan düşerek, New York saati ile 06:50'de, yüzde 1.88'e indi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1'den az bir düşüş gerçekleştirdi. Bakır düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve çinko yüzde 0.7 değer kaybetti. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Aralarında Erkki Liikanen'in de bulunduğu Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyeleri, Başkan Mario Draghi'nin dün politika yapıcıların ihtiyaç duyulduğunda bankalara bir kez daha uzun vadeli kredi kullandırmaya hazır olduğunu söylemesinin ardından bugün konuşma yapacak. ABD'de, Kansas City Fed Başkanı Esther George ve Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto da konuşma yapacak. ABD'de konut fiyatlarının Temmuz ayında, ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, yükselmesi beklenirken, Tüketici Güveninin bu ay gerilemesi öngörülüyor.

Londra'da Rabobank International kıdemli sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Richard McGuire, "Dün yumuşak tonlu merkez bankası söylemi vardı ve bu, dikkatlerin temel olarak AMB yetkililerinin konuşmalarına çevrileceği anlamına geliyor" dedi ve "Açıklamalar, daha fazla teviğin yolda olduğu şeklinde ilave işaretler içerecek" şeklinde görüş bildirdi.

(14:30'da güncellendi)