Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in eski guvernörlerinden Randall Kroszner, Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen'ın ekonomik verileri dikkatle analiz ettiğini ve enflasyonu önlemekten ziyade büyümeyi desteklemeye odaklanan bir ideolog olmadığını söyledi.

New York'ta moderatörlüğünü Michael McKee'nin yaptığı Bloomberg Markets 50 Zirvesinde konuşan Chicago Üniversitesi profesörü Kroszner, "Yellen'ın 'düşüncesizce güvercin' olduğunu söylemek doğru değil," dedi ve "Gerçekten evrilere bakar" değerlendirmesinde bulundu.

Kroszner ve Yellen, Fed'in politika belirleme organı Fed Açık Piyasa Komitesi'nde birlikte görev yaptı. Kroszner, 2006-2009 yılları arasında guvernördü ve Yellen 2004-2010 yılları arasında San Francisco Fed'in başkanlığını yürüttü. Yellen Ekim 2010'da Fed2in başkan yardımcılığına getirildi.

Yellen'ın Ben S. Bernanke'nin yerine Fed başkanlığına aday gösterilme ihtimali, Beyaz Saray yetkililerinin kanun yapıcılarının desteğini almak için çalışmalara başlaması ve geçen hafta üst düzey Senato Demokrat üyesinin desteğini almasının ardından arttı. Senato'nun 3 numaralı Demokrat üyesi ve Senato Bankacılık Komitesi üyesi New York Senatörü Charles Schumer, Yellen2ın, görev süresi 31 Ocak'ta dolacak olan Bernanke'nin ardından "mükemmel seçim" olduğunu kaydetti.

1996-2002 yılları arasında Fed guvernörü olan Laurence Meyer, panelde, Yellen'ın Fed Açık Piyasa Komitesi'ni ilave teşvikler lehine işletmek için, "muhalefetin lideri" olmaktan uzaklaşaşacağını söyledi.

Washington'da tahmin şirketi Macroeconomic Advisers LLC'nin kıdemli idari direktörü Meyer, "Şimdi Yellen komitenin başkanı olacak, güvercinlerin lideri değil," dedi.