Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


(15:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri kayıp yaşarken, ABD'li yasa yapıcıların Washington'a dönerek bütçe görüşmelerine hazırlanmasının ardından yen değer kazandı. Emtia son 5 günün ilk kazancını gerçekleştirdi ve ABD hazine tahvilleri yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek New York saatiyle 07:15'te 311.87 puan olurken, Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 kayıp yaşadı. Yen 16 büyük para biriminin tamamı karşısında ilerleme gösterdi. S&P GSCI Endeksi yüzde 0.7 tırmanış gösterirken, 10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri 1.5 baz puan geriledi ve yüzde 2.64 oldu. Endonezya rupisi dolar karşısında 2009 yılından bu yana en zayıf seviyeye geriledi.

ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew yatırımcıların borç limitinin artırılacağına yönelik güvenlerinin "olması gerekenden biraz daha fazla" olduğunu dile getirdi. ABD dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışlarına dair veriler bugün açıklanacak.

Londra'da bulunan Mizuho Bank Ltd. hedge-fon satış direktörü Neil Jones, "ABD'nin her ne kadar bütçe konusunda eninde sonunda anlaşmaya varacağı aşikar olsa da o zamana kadar olacak belirsizlik risk alımlarını erteleyecek" yorumunu yaptı.

(15:20'de güncellendi)