Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'de federal hükümetin ödeneklerinin bitmesi riski taşıyan bütçe görüşmelerine ilişkin endişelerin güvenli para birimlerinin talebini artırmasıyla yen ve dolar, önemli para birimleri karşısında değerlendi.

ABD'de bugün açıklanacak ve Ağustos'ta yeni konut satışlarının sıçradığını göstereceği tahmin edilen verinin öncesinde dolar yukarıda seyretti. Yeni konut satışlarındaki artış, konut piyasasının finansman maliyetlerindeki sıçramaya ayak uydurmaya başladığının sinyali olarak yorumlanacak. Güney Kore wonu, yetkililerin yavaş kazançlara müdahale edeceği endişesiyle 2 gün devam eden kazanç dönemini sonlandırdı.

ABD doları ve yenin, temel güvenli varlık para birimi olarak görünmeyi sürdürdüğünü söyleyen Westpac Banking Corp.'un kıdemli Döviz stratejistlerinden Sean Callow, Kongre'deki anlaşmazlık, olası bir kapanma ve borç tavanındaki haksız kazanımların küresel yatırımcı güveni ve risk iştahı üzerindeki etkisinin önceki seferden çok daha fazla negatif olduğunu belirtti.

Doların, 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Doları Endeksi dün yüzde 0.2 tırmanmasının ardından bugün yüzde 0.1 kazançla 1,015.01 puana yükseldi. ABD doları, euro karşısında dün yüzde 0.1 değerlenerek 1.3474'e çıkmasının ardından bugün 1.3466'dan işlem gördü. Dolar, yen karşısı büyük değişiklik kaydetmedi ve 98.71'den işlem görödü. Euro, yen karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 132.93'e geriledi.

ABD Senatosu bugün 15 Aralık'a kadar federal harcamaları karşılayacak ve ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık yasasının fonlarını sonlandıracak yasamayı oylayacak.