Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya ve Kazakistan altın rezervlerini Ağustos'ta da yükselterek üst üste 11. ay artışa giderken, Meksika altın rezervlerini düşürdü.

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre Rusya'nın rezervleri 12.7 ton artarak 1,015.5 tona yükselirken, Kazakistan'ın rezervleri 2.5 ton artışla 134.5 tona ve Türkiye'nin rezervleri 23.4 tonla 487.4 tona çıktı.

Altın fiyatları Ağustos ayında yüzde 5.3 ilerleme gerçekleştirerek üst üste 2. aylık rallisini gerçekleştirdi ve geçtiğimiz yılın Eylül ayından bu yana en uzun kazanç periyodunu yaşadı. Yatırımcılar Ağustos ayında toplam 16.8 ton altın destekli exchange-traded ürün satışında bulundu ve bu yılın en az çıkışını gerçekleştirdi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, "Merkez bankaları altını uzun vadeli tutanlardır ve fiyatlar şu anda uzun vadeli alıcılar için çok uygun seviyede. Bu alımları ufak hacimlerle gerçekleştirmeleri altına yönelik beklentilerin negatif olmasıyla paralellik gösteriyor" yorumunu yaptı.

Spot altının ons fiyatı Singapur saatiyle 14:48'de yüzde 0.3 yükseldi ve 1,326.79 dolar oldu. Fiyatlar bu çeyrekte yüzde 7.5 yükselerek bu yılın ilk yükselişini gerçekleştirdi.