Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Wal-Mart Stores Inc.'in değer kaybı ve hükümet harcamalarının büyümeyi tehdit ettiği endişelerinin artmasıyla 5. gününde de düştü. Standard&Poor's 500 Endeksi bu yılın en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti.

Wal-Mart, perakende şirketinin tedarikçilerine bu ve önümüzdeki çeyrekte stoklarını eritmek için siparişlerini azaltacağını söylemesinin ardından yüzde 1.5 düşüş kaydetti. J.C. Penney Co., Goldman Sachs Group Inc., bonmarşe zincirinin likidite sıkışıklığı çekeceğini öngörmesi üzerine yüzde 15 değer kaybetti. Stryker Corp., 1.65 milyar dolara Mako Surgical Corp.'u almaya anlaşması sonrasında yüzde 2.9 geriledi. Noble Corp., filolarının yarısını ayrı bir birim hâline getireceğini söylemesinin ardından yüzde 1.8 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,692.77 puana gerileyerek 5. gününü de ekside kaparken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 düşüşle 15,273.26 puan seviyesine indi. Amerikan Borsalarında 5.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamaya paralel geldi.

Çok fazla gürültü olmasından ötürü insanların güveninin bozulduğunu belirten Hodges Funds'ın kurucusu Don Hodges, "Piyasa ne zaman son haftalardaki gibi güçlü olsa, bir düşüşün olacağını bilirsiniz" dedi.