Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, Almanya'nın ekonomik reformlara gitmemesi durumunda, Avrupa ekonomisini olumsuz etkileyebilecek rekabet pozisyonunda yavaş bir düşüşle karşılaşacağını söyledi.

Weidmann dün Dusseldorf'ta yaptığı konuşmada, "Ekonomik avantaj hızlı bir şekilde kaybedilebilir," dedi ve "Deografik yük ve diğer ülkelerin ekonomik anlamda yakalama çabaları, Almanya ekonomisinin rekabetçiliğinde erimeye neden olabilir. Almanya Euro Bölgesi'nin istikrarının çıpası. Bölge'ye istikrar getirmeye yönelik çabaların, Almanya olmadan bir kredibilitesi olmaz" şeklinde görüş bildirdi.

Weidmann, istihdam piyasası politikası ve göçte, eğitim ve altyapıda, federal mali transfer reformunda ve kurumlar vergisinde "adım atılmaya özel bir ihtiyaç" olduğunu kaydetti. Hristiyan Demokratlar'ın 22 Eylül'deki seçimleri kazanmasının ardından üçüncü kez şansölye olmaya hazırlanan Angela Merkel, politika gündemini tamamlamadan önce bir koalisyon kurmalı.

Weidmann, "Kamu finansmanının sürdürülebilirliğini ve sosyal güvenlik sisteminin devam ettirilebilmesini sağlamak için, uyum ve yenilik yapma yeteneği artırılmalı," dedi ve "Yaşlanamdan kaynaklanan ekonomik yavaşlamanın etkisinin azaltılması için, büyümeye yönelik ilave unsurlar devreye sokulmalı" değerlendirmesinde bulundu.