Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:04'te güncellendi)

Japon hükümetinin kurumsal vergilerin düşürülmesine yönelik bir çalışma yapacağı ve kamu emeklilik fonlarının riskli varlık hisselerini artırmasını tavsiye edeceği spekülasyonu üzerine yen gerileyerek, dolar karşısında 4 gündür devam eden kazanç dönemini sonlandırdı.

Kyodo News'in Japon hükümetinin efektif kurusal vergi oranlarının düşürülmesi üzerine çalışacağını açıklamayı planladığını yazmasının ardından yen, 16 önemli para biriminin hepsi karşısında değer kaybetti. Yeni Zelanda doları ülke merkez bankasının faiz oranlarını yükselten ilk gelişmiş ülke olacağı söylentileri ile güçlendi. Sterlin ise yıllık bazda ekonomik büyümenin daha önceki tahminlerden daha az olduğunu gösteren veriler sonrasında dolar karşısında zayıfladı.

New York'ta bulunan Miller Tabak & Co. şef ekonomi stratejistlerinden Andrew Wilkinson, Abe'nin politikaları ile önümüzdeki çeyreklerde yenin düşeceği görüşünde olduklarını ifade etti.

Yen, New York saati ile 13:23'te, dolar karşısında yüzde 0.5 değer kaybederek 98.94'e, euro karşısında da yüzde 0.2 zayıflayarak 133.38'e geriledi. Dolar, euro karşısında yüzde 0.3 güçlendi ve 1.3481 dolar oldu.

(22:04'te güncellendi)