Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, ABD'de işsizlik başvurularının beklenmedik şekilde azalması ve yatırımcıların Washington'daki bütçe görüşmeleriyle ilgili hükümetin kapatılması endişeleri taşımasıyla büyük bir değişiklik yaşamadı.

Ladbrokes Plc dijital departmanında kârlılık konusunda uyarılarda bulunması üzerine son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Thomas Cook Group Plc kış sezonu rezervasyonlarının düştüğünü açıklamasıyla yüzde 6.6 kayıp yaşadı. Avrupa'nın en büyük ikinci kıyafet perakendecisi Hennes & Mauritz AB üçüncü çeyrek kârının beklentileri aşması üzerine bugüne kadar gördüğü en yüksek seviyeye tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi değişiklik yaşamayarak günü 313.02 puandan kapattı. Endeks ABD'de bütçe konusunda anlaşma sağlanamayacağı endişeleriyle bu hafta şu ana dek yüzde 0.4 kayıp yaşarken, Eylül ayında Fed'in teşvikleri değiştirmeyerek devam ettirmesi ile yüzde 5.3 tırmandı ve Haziran ayı sonundan bu yana da yüzde 9.8 kazançla son dört yılın en büyük çeyrek dönemlik yükselişine doğru ilerliyor.

Londra'da bulunan Market Securities şef Avrupa stratejisti Stephane Ekolo, "Piyasalar açık bir şekilde belirsizlikten nefret ediyor ve ABD'nin borç tavanı ile Fed'in ne zaman azaltıma başlayacağı en net iki belirsiz durum. Yaşanan sağlam yükselişlerin ardından bir süre duraklama yaşanması gayet normal" dedi.

Stoxx 600 Endeksi'nde işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 24 üzerinde gerçekleşti.

(19:20'de güncellendi)