Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de bugün açıklanan bir ankete göre ülkenin büyük bir kısmı Barack Obama döneminde devreye giren sağlık sigortasının iptal edilmesi isteğiyle hükümetin kapanmasına karşı çıkıyor.

Quinnipiac University tarafından gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 72'si sağlık sigortasının iptali için hükümetin kısmi olarak kapatılmasına karşı çıkarken, yüzde 22 bu hareketi destekliyor.

Katılanların yüzde 64'ü Kongre'nin 16.7 trilyon dolarlık borç tavanını artırmayı bloke etmesini yanlış bulurken, yüzde 27 bu hareketi desteklediği yönünde görüş belirtti.

ABD'liler Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler'in sağlık sigortasını iptal edebilmek için izlediği taktikleri reddederken, ABD Başkanı Barack Obama'nın performansı konusunda da bölünme yaşıyorlar.

Ankete katılanların yüzde 49'u ABD Başkanı'nın yönetim şeklini onaylamadığını belirtirken, yüzde 45 Obama'ya destek çıktı.

Quinnipac University asistan direktörü Peter A. Brown, "ABD'liler kesinlikle Obamacare'e aşık değiller ama Cumhuriyetçiler gibi bunu durdurabilmek için her şeyi yapmak gerektiğini düşünmüyorlar" yorumunu yaptı.