Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü dünkü kapanışa göre 1.983,43 puanlık yükselişle 76.469,99 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,66 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 3,1 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi günü yüzde 3,68, holding endeksi ise yüzde 3,80 oranında yükseliş kaydetti.

ABD'de mali yılın başlangıcı öncesinde bütçenin Senato'da onaylanmamasının ardından doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin moraliyle güne başlayan Borsa İstanbul'da gün boyu alıcılı seyir devam etti. Son bir haftada sert satışların görüldüğü banka hisselerinin düşen dolar kurundan aldığı destekle yüzde 4'ü aşan yükselişler kaydetmesiyle BIST 100 endeksi gün içinde en yüksek 76.670,08 puanı gördü.

ABD Kongresi dün gece yarısına kadar uzlaşmaya varamadığı için ABD hükümeti resmi olarak kapanmıştı. Kongre'deki Cumhuriyetçilerin, hükümetin ödemelere devam etmesi yönünde 6 haftalık kısa vadeli bütçe çıkarmayı, sağlık reformunun durdurulması veya ertelenmesi şartına bağlamak istemesi, ABD'nin 17 yıl aradan sonra ilk kez resmi olarak kapanmasına yol açmıştı.

Analistler, bugün ABD Başkanı Barack Obama'nın yapacağı basın açıklaması ile bütçe ile ilgili yapılacak açıklama ve haberlerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini kaydediyor.

AA