Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin 1997'den bu yanaki ilk satış vergisi artışı için kısa vadeli teşvik paketi açıklamasının ardından, Tokyo hükümetinin reflasyon kampanyasının yerel yapısal reformlara doğru kaydı.

Abe yönetimi, yılın son parlamento seansında büyüme stratejisi için yasaları parlatarak, şirketlere, daralan ve yaşlanan nüfustan ötürü zor durumdaki iç piyasaya yatırım yapmaları için yeni nedenler yaratıyor. Yatırımcılara şimdilik dünkü 5 trilyon yenlik program kapsamında bir tur vergi indirimi verildi.

Şirketleri artan kârlarını ve rekor düzeye yakın seviyelerdeki kârlarını yüksek ücretler ve ülke içinde yeni projelerle dağıtmaya başlattırmak, dünyanın en byüük 3. ekonomisindeki sıçramayı korumak için kilit önem taşıyor. ücretler artamadan, hanehalkları yüksek vergiler ve yenin geçtiğimiz yıl yüzde 21 değer kaybetmesine bağlı olarak artan yaşam maliyetlerinden olumsuz etkilenecek.

Hükümetin 10 yıl gibi uzun süreli vizyon sağlamasının gerektiğini savunan Japonya Ekonomi Araştırmaları Merkezi'nin kıdemli yetkililerinden Nobuyasu Atago, potansiyel büyüme oranı artırılmadıkça, şirketlerin sadece vergi teşvikleri için ücretleri ya da sermaye yatırımlarını artırmayacaklarını söyledi.