Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mario Draghi'nin Avrupa bankalarında toparlanmanın erken dönemlerinde yeni politikalardan ziyade kelimelerinin yapacağı etkiye güvendiği söyleniyor.

Berenberg Bank ve Nomura International Plc gibi farklı bankalardan ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın harekete geçme tehditinin piyasaları kontrol altında tuttuğu sürece Euro Bölgesi'nin mali sistemine daha fazla para aktarmayacağını dile getirdi. Draghi geçtiğimiz hafta yatırımcılara uzun vadeli bir yeniden finansman operasyonunun muhtemel olduğunu söylese de diğer politika yapıcılar bunun şu sıralar pek mümkün olmadığını dile getirdiler.

Londra'da bulunan Berenberg kıdemli ekonomisti Christian Schulz, "İletişim geçtiğimiz aylarda AMB'nin tercih edilen aracı oldu ve bu hâlâ böyle. Draghi hareketten çok kelimeleri kullanacak. Daha fazla uzun vadeli krediler olduğunu söyleyecek, bununla da kalmayıp LTRO'nun yıl sonu itibariyle tekrar uygulayacağını bile açıklayabilir ama ben bugün herhangi bir politika hareketi beklemiyorum" yorumunu yaptı.

Bloomberg anketine katılan 52 ekonomistin tamamının tahminleri AMB politika yapıcılarının bugün Paris'te yapacakları toplantıda politika faiz oranını rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te tutacağı yönünde gerçekleşti.