Advertisement
HABERLER ABONE OL

London Bullion Market Association (LBMA) tarafından Roma'da gerçekleştirilen bir konferansta yapılan ankette tahmin ortalaması altın fiyatlarının yüzde 8.8 yükselerek bir yıl içerisinde ons başına yaklaşık 1,405 dolara yükselebileceği yönünde gerçekleşti.

Bu tahmiler Eylül 2011'de altının rekor kırdığı 1,921.15 dolar seviyesinin yüzde 27 altına tekabil ediyor. Gümüş, platin ve paladyumun da LBMA'nın önümüzdeki yıl buluşacağı dönem olan Kasım 2014'e kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Külçe altın bazı yatırımcıların diğer varlıklara yönelmesiyle beraber son 13 yılın ilk yıllık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Altın destekli exchange-traded ürünlerdeki varlıklar Federal Reserve tarafından varlık alımlarının azaltılacağı spekülasyonlarıyla beraber son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

HSBC Securities Inc. emtia analisti James Steel, "Altına yönelik parasal ve yatırım görünümü zayıf ama fiziksel taraftan bakıldığında her genellikle pozitif. Çin'den gelen talebin yüksek devam etmesi destekleyici olacaktır. Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentileri artık genel olarak sindirildi. Baskı alımlardaki azaltmanın beklenenden daha hızlı ve daha yoğun olmasından kaynaklanır" yorumunu yaptı.