Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:22'de güncellendi)

Yen, ABD'de kısmi kapanma yaşanmasının ardından hükümetin bu süreci sonlandıracak herhangi bir işaret göstermemesiyle borç tavanıyla ilgili bir anlaşmazlık daha doğacağı söylentilerinin artması üzerine dolar karşısında beş haftanın en güçlü seviyesine geldi.

Japonya para birimi, ABD'de istihdamın beklenenden az yükseldiğini gösteren veriler sonrasında daha güvenli varlıklara talebin yükselmesi ile diğer 16 büyük para biriminin tamamı karşısında en az yüzde 0.4 oranında yükseldi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe dün, satış vergilerinin yükünü hafiftletmeyi de içeren yeni bir teşvik paketi sundu. Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin ekonomik gelişime yönelik işaretler görüldüğünü açıklaması sonrasında dolar karşısında yükseldi. Avustralya doları geriledi.

Londra'da bulunan Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. küresel piyasa araştırma şefi Derek Halpenny, "Abe'nin dünkü konuşmasına kadar, piyasalar dolar satmakta biraz tereddüt içerisindeydi. Kongre gelişmeleri de Abe'nin üzerine eklenince endişeler kaybolmuş gibi görünüyor" dedi.

Yen, dolar karşısında 97.23 yen ile 28 Ağustos'tan bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından, yüzde 0.7 yükselerek Londra saati ile 13:53'te 97.36 yen oldu. Yen euro karşısında da yüzde 0.4 artışla 132.09 yene ulaştı. Euro dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 1.3568 dolardan işlem gördü.

(16:22'de güncellendi)