Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında 4 Ekim Cuma akşamı deplasmanda Kardemir Karabükspor ile yapacakları karşılaşma öncesi Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

- Bursaspor'un Abdullah Avcı ile görüştüğü iddiası

Daum, bir basın mensubunun, "Bir gazetede Abdullah Avcı ile sizin yerinize görüşüldüğü iddiaları var, ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Abdullah hoca benim çok iyi tanıdığım, çok iyi bir arkadaş diyebileceğim bir insan. Tabii Abdullah hocanın hemen bir yerde çalışmasını temenni ediyorum. Ben zor bir durumda burada başladım. Bence daha işin başındayız. Yönetimimizle bunları değerlendirdik. Önümüzde baktığımız zaman çok daha büyük değişiklikler olabileceğini söyleyebilirim. Yönetimimizle çalışma içindeyiz. Ben ne olursa olsun yüksek motivasyonla ve sevinçle bu işe devam ediyorum. Benim tanıdığım, sevdiğim, saydığım başkanımızla önce zannedersem sayın başkanımız benimle konuşur, sonra Bursa ile ilgili planlarını açıklar. Çok iyi bir çalışma içindeyiz, yönetimimizle iyi bir diyaloğumuz var. Ben onu biraz gülerek karşılıyorum."


- "Transfer çalışmaları şimdiden başladı"

Bursaspor'da şu an mevcut kadroyla çalışmak ve en iyisini yapmak durumunda olduğunu anlatan Daum, şunları kaydetti:


"Transfer çalışmaları şimdiden başladı ve bu konuda bir sürü çalışmamız var. Mevkilerle, transferle ilgili yönetim kuruluna açıklamalarım oldu ama bize bu konuşmalar Karabükspor maçı ile ilgili bir şey getirmiyor. Bizim olaya odaklanmamız gerekiyor. Ne olursa olsun önümüzdeki müsabakalarda en maksimum puanları çıkartabilmek, maçları kazanmak. O durumlarda hatayı sıfır yapan ya da yapmayan bir takıma ihtiyacımız var. Fiziksel, taktiksel olarak üst seviyede olması gereken bir takıma ihtiyacımız var. Şu anda eksik olan tarafımız da, güveni artırdığımız zaman bunları kapatacağımızı düşünüyoruz. Bu takımla benim istediğimi yüzde yüz olmasa da elde edeceğimizi düşünüyorum. Sabırla ve birlik beraberlik içerisinde önümüzdeki maçları çıkarmak. Burada göreve başlağımdan beri transferle ilgili konuları konuşuyoruz ama bunu medya önünde değil yönetimle konuşmayı tercih ediyorum. Sonuca gidebilmek için takım içinde belirli değişiklikler yapmak durumundayız. İyi çalışmakla, sabırla, futbolcularımıza bu güveni vererek artık şeytanın bacağını kıracağız diye düşünüyorum."

- "Kazanırsak çok sevineceğim"

Christoph Daum, "Daha önceki açıklamalarınızda 'gol yemeden bir maçtan ayırılırsak çok sevineceğim' demiştiniz. Akhisar Belediyespor maçını gol yemeden tamamladınız. Gol atınca da sevinecek misiniz? Bu kadro kalitesi gol atmayı becerebilecek mi?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Gol yemeden atmayı arzu ediyoruz. Tabii ki gol attığımız zaman sevinmezsem hoca olmam, tabii ki sevineceğim. Ama gerçekten ilk sevincim, birkaç aydan beri ilk defa gol yemedik, orada bir adım attık. Ama tabii ki defansif yönü öne aldığınız zaman hep beraberlikler çıkar o da bizim düşüncemiz için yetersiz. Şu anda gerçekten şunu söyleyebilirim, birincisi gol yemeden bir ya da iki gol atıp maçı kazandığımız zaman gerçekten sevineceğim."