Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Federal hükümetin kısmi olarak kapanmasından çıkışın yalnızca tek bir yolu olduğunu söyleyen ABD Başkanı Barack Obama, onun da Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in geçici harcama yasasını şartsız olarak oylanmasına izin vermesi olduğunu dile getirdi.

Beyaz Saray'da Boehner ve diğer Kongre liderleri ile görüşen Obama bir kez daha Obama'nın 2010'da Uygun Sağlık Yardımı yasasının fonlanmasının ertelenmesinde ısrar eden Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçileri arasındaki Çay Partilileri eleştirdi.

"Oylamaya gidin, bu komediyi ve kapanmayı derhal sonlandırın" şeklinde sert bir çıkış yapan Obama, "Eğer saygı görmüyorsanız, şu, işinizi yapmanız karşılığında bir şey hakkettiğinizi düşünmenize neden olan tavrınız yüzünden" dedi.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jay Carney, Obama'nın Cumhuriyetçiler ile görüşmelere odaklanmak için önümüzdeki haftaki Asya ziyaretini iptal ettiğini açıkladı.

Carney, ziyaretin iptalinin de Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler'in hükümeti kapanmaya zorlamasının bir sonucu olduğunu söyledi.