Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de hizmet sektörü verisinin beklentinin altında kalmasının ve siyasi çıkmazın resesyona neden olabileceği endişelerinin büyümesi üzerine ABD hisseleri değer kaybetti; Standard&Poor's 500 Endeksi 1 ayın en sert düşüşünü kaydetti.

İlaç üreticisi Eli Lily Co., 2014'teki satış hedeflerini tutturmakta zorlanacağını söylemesinin ardından yüzde 3.4 değer kaybetti. Helikopter ve jet motor tedarikçisi United Technologies Corp., kapanmanın 5,000 kişinin geçici olarak işten çıkarılmasına neden olacağını söylemesi sonrasında yüzde 1.2 düştü. Boeing Co., sanayi hisselerinin S&P grupları arasındaki kayıplara öncülük etmesiyle yüzde 2.2 geriledi. PulteGroup Inc., S&P'deki konut inşaatçıları endeksindeki 11 şirketin de düşmesiyle yüzde 2.4 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 1,678.66 puana gerileyerek 27 Ağustos'tan bu yana en dik düşüşüne işaret etti. Dow Jones Endeksi yüzde 0.9 düşüşle 14,996.48 puana indi. Amerikan Borsalarında 6.3 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 8.6 üzerinde oldu.

İnsanların sonunda kaşlarını kaldırmaya başladığını söyleyen Themis Trading LLC'nin hisse işlemleri eşbaşkanı Joseph Saluzzi, "Bu devam ettikçe insanlar endişeleniyor. Ve insanlar endişelenince ilk olarak satış yapıyorlar, ardından sorular soruyorlar" dedi.