Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:09'da güncellendi)

ABD'de tarımdışı istihdam verisinin, hükümetin kapanmasından ötürü ertelenmesinin Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağına ilişkin belirsizliğe neden olmasıyla dolar, yen karşısında bir ayın en düşüğüne yakın seyrediyor.

Atlanta Fed başkanı Dennis Lockhart'ın verilerin eksikliğinin kendisini tahvil alımlarının azaltımı konusunda ihtiyatlı olmaya ittiğini söylemesi üzerine Bloomberg Dolar Endeksi iki haftanın en düşüğüne geriledi. ABD'de yasa yapıcıların 17 Ekim'den sonra temerrüde düşülmesini önlemek için borç limitinin artırımında anlaşması gerekiyor. Sterlin son artışların aşırı olduğu söylentileri ile diğer 16 büyük para biriminin tamamı karşısında değer kaybetti. Avustralya doları ise merkez bankasının faiz oranlarını artırmayacağı iddialarıyla yükseldi.

New York'ta bulunan Mizuho Bank stratejistlerinden Sireen Harajili, "Doların zayıflığı açık bir şekilde hükümetin kapanması ile tetiklendi, fakat büyük sorun piyasaların borç tavanı tartışmaları konusunda şu anda endişeli olması. Piyasalar önümüzdeki hafta biraz daha endişe duyabilir" ifadelerini kullandı.

Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek New York saati ile 09:04'te 97.15 seviyesine geriledi ve bu haftaki genel kaybını yüzde 1.1'e genişletti. ABD doları euro karşısında 27 Eylül'den bu yana yüzde 0.5 düşerken, bugün yüzde 0.2 gerileyerek 1.3587 dolar seviyesinde. Yen euro karşısında yüzde 0.4 güçlendi ve 131.99 yenden işlem görüyor.

(17:09'da güncellendi)