Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin haftalık düşüşü azaltabileceği sinyalini verdi, yatırımcılar ise hükümetin kpanmasını sona erdirmek ve federal borçlanma limitini artırmak için gerçekleştirilen görüşmelere yoğunlaştı.

Facebook Inc., Instagram programında reklam satmaya başlayacağını açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1.2 tırmandı. Union Pacific Corp. ise kazançlarının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 1.1 düştü.

S&P 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.2 artarak New york saatiyle 08:03'te 1,673.2 puan oldu. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçiler'i bugün Washington saatiyle 10:00'da (TSİ 17:00) bir toplantı yapmayı planlıyor. Dow Jones vadeli kontratları 21 puan yükselerek 14,927 puan oldu.

Londra'da bulunan Crossbridge Capitl yatırım direktörü Manish Singh, "Bence bir çözüm yakın. Cumhuriyetçiler'in çoğunluğunun desteklememesine rağmen Temsilciler Meclisi liderinin hükümetin iflasını engellemek için kararlı bir duruş sergilemesi çok iyi. Federal hükümetin iflas etmesi piyasalar için bütçe görüşmelerinden daha büyük bir endişe" yorumunu yaptı.

Temsilciler Meclisi lideri Cumhuriyetçi John Boehner kendi parti üyelerine bunun için Demokratlar'ın desteğine ihtiyaç duyulsa bile federal hükümetin iflasını engellemek için elinden geleni yapacağını açıkladı.