Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, verimi artıracak yapısal reformların gelişmekte olan piyasa ekonomilerinde büyümenin ana unsurlarını oluşturduğunu belirtti.

TCMB Başkanı Başçı'nın, TCMB ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ortaklaşa düzenlediği "Modelling International Linkages and Spillovers" konulu konferansta yaptığı sunum, Bankanın internet sitesinde yayımlandı.

Sunumda Başçı, "Verimi artıracak yapısal reformlar gelişmekte olan piyasa ekonomilerinde büyümenin ana unsurlarını oluşturmaktadır. Merkez Bankası'nın büyümeye katkısı fiyat istikrarı ve finansal istikrara katkı yoluyla olmaktadır. Başlıca merkez bankalarının geleneksel olmayan politikaları birçok gelişmekte olan ülkenin dış dengesinde bozulmaya neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Başlıca gelişmiş ekonomilerde geleneksel olmayan para politikasından çıkış yoluyla normalleşmenin memnuniyet verici bir gelişme olacağını belirten Başçı, "Buna rağmen gelişmekte olan ekonomilerdeki makro-ihtiyati ve para politikası araçlarının, sermaye akımındaki oynaklığa ilişkin etkinin minimize edilmesi için uygun bir şekilde uygulanması gerekmektedir" değerlendirmesini yaptı.

AA