Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ziraat Bankası, 7-8-9 Ekim 2013 tarihlerinde 105 ve 180 gün vadeli 400'er milyon lira nominal tutarlı 2 bono ihraç edecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, fazla talep gelmesi durumunda toplam ihraç tutarı 1 milyar 200 milyon liraya kadar artırılabilecek. 105 gün vadeli Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi benzer vadedeki devlet tahvilinin basit faizi üzerine yüzde 0,40 ve 180 gün vadeli Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi benzer vadedeki devlet tahvilinin basit faizi üzerine yüzde 0,50 olacak.

Ziraat Bankası Bonosu'nun minimum satış tutarı kurumsal yatırımcılarda 1.000 lira, bireysel yatırımcılarda 100 lira nominal değerli olacak, minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları kurumsal yatırımcılarda 1.000 lira, bireysel yatırımcılarda 5 lira nominal değerde ve katları şeklinde olacak. Borsa İstanbul AŞ Borçlanma Araçları Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası Bonolarının ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacak.

Yatırımcılar için alternatif yatırım aracı olarak tercih edilebilen Ziraat Bankası Bonoları; gelir vergisi stopaj oranlarının hazine bonosu ve devlet tahvili stopaj oranları ile eşit oranlara sahip olması (yüzde 10), benzer vadedeki mevduata göre yüzde 5 oranında vergi avantajı sağlaması, hazine bonosu ve devlet tahvilinin üzerine verilen ek getiri sayesinde müşterilerine daha yüksek getiri elde etme fırsatı sunuyor.

Talep toplama işlemleri Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım Şubeleri, Ziraat Bankası ATM'leri, Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım İnternet şubeleri, Ziraat Bankası 444 00 00 Telefon Bankacılığı ve 44 44 979 no'lu Ziraat Yatırım Danışma Hattı aracılığı ile kabul edilecek.