Advertisement
HABERLER ABONE OL

(18:41'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, ABD'de stokların bir yılın en büyük artışını göstermesi ile kayıpları genişletti.

Petrol vadelileri, resmi verilere göre ABD'de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 6.81 milyon varil arttığını açıklaması ile yüzde 2.1'e varan düşüş yaşadı. Bu rakam Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanının dört katından fazla olarak kaydedildi. Rafinerilerin kapasiteden yararlanma oranı yüzde 86'ya gerileyerek beş ayın en düşüğüne indi. WTI ayrıca hükümetin kapanması ve borç tavanının artırılmasına yönelik görüşmelerin çözümsüz devam etmesinden de olumsuz etkilendi.

Strategic Energy & Economic Research başkanı Michael Lynch, "Veriler oldukça yüksek. Stokların bu denli artışı kesinlikle fiyatları aşağı itecek bir etken. Politik çıkmaz da resesyon tehdidini devam ettiriyor" dedi.

Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex'te 1.67 dolar kayıp yaşayarak New York saatiyle 10:53'te 101.82 dolara geriledi. Fiyatlar stok verileri öncesinde 101.95 dolar seviyesindeydi. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 4 üzerinde gerçekleşti.

Kasım vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 1.54 dolar, yani yüzde 1.4 düşüşle 108.62 dolar olurken, işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 12 üzerinde seyretti. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI arasındaki fark dün 6.67 dolar olurken, bugün 6.80 dolara genişledi.

(18:41'de güncellendi)