Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Senato liderlerinin bütçe anlaşmasında ilerleme kaydetmesi üzerine gelişen piyasalar edneksi 4 ayın zirvesine çıktı. Yuan, Çin'in Döviz rezervlerinin rekor düzeye tırmanmasıyla 20 yılın en yüksek düzeyine işaret etti.

Satışlarının yüzde 21'ini ABD'de gerçekleştiren otomobil parçaları üreticisi Hyundai Mobis Co. yüzde 1.2 primlendi. Naver Corp. yüzde 9 değerlenerek, teknoloji hisseleri göstergesini rekor seviyeye taşıdı. BRE Bank SA yüzde 4.2 ve OAO Gazprom, Rusya'nın Micex Endeksi'ndeki yüzde 1.2 kazanca öncülük etti. Yuan yüzde 0.1 güçlenirken, Güney Kore wonu 9 ayın en yükseğine çıktı. Macart forinti ve Güney Afrika randı da değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 kazançla 1,031.79 puana yükselerek 22 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışına hazırlanıyor. ABD Senatosu liderleri, dünyanın en büyük ekonomisinin temerrüte düşmesini önleyecek ve hükümetin kapanmasını sonlandıracak planda ilerleme kaydettiklerini açıkladı. Çin'in döviz rezervleri geçtiğimiz çeyrekte 3.66 trilyon dolara tırmandı.

Asset Plus Fund Management Co.'nun para yöneticilerinden Budsares Yunniyom, "Temerrütü önleyecek bir anlaşma, yatırımcıların, gelişen piyasa hisselerindeki iştahını artıracak" yorumunda bulundu.