Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc. 3. çeyrekte tahvil işlemlerinin yüzde 26 düşmesi ve mortgage kazançlarının azalması üzerine 3.23 milyar dolar ile analistlerin beklentisinin altında kâr açıkladı.

New York'taki banka 3. çeyrek gelirinin, aracı kurum ortaklığının 2.9 milyar dolar zarar ettiği bir önceki yıldaki 468 milyon dolardan artış kaydettğini ve hisse başı kazancının 15 centten 1 dolaa çıktığını açıkladı. Tek seferlik kalemler hariç Citigroup'un kârı hisse başına 1.02 dolar olarak, Bloomberg anketine katılan 26 analistin beklenti ortalamasının 2 cent altında kâr elde etti.

Bankanın CEO'su Michael Corbat, tahvil işlemleri ve mortgage refinansmanlarındaki düşüşü bertaraf etmek için istihda kesintisine gidiyor, bazı şubelerini kapıyor ve bazı ülkelerde küçülmeye gidiyor. Bankanın geçtiğimiz yılki kazançlarının yüzde 20'sini oluşturan sabit getirili varlık işlemleri ve Fed'in faizleri rekor düşük seviyelere taşıyan aylık tahvil alımlarını azaltacağı endişesiyle konut kredileri düştü.

Yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarını azaltım konusunda netlik beklemesi, Suriye ve gelişen piyasalardaki yavaşlamadan ötürü beklemede kalmasıyla Temmuz ve Ağustos aylarının yavaş geçtiğini söyleyen Londra'daki Atlantic Equities LLP'nin analistlerinden Richard Staite, Citigroup hisselerinin ağırlığını artırarak, hisse fiyatının 12 ay içinde 49.60 dolardan 59 dolara çıkacağı tahmininde bulundu.

Citigroup hisseleri New York saati ile 8:26'da 48.95 dolardan işlem gördü.