Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:32'de güncellendi)

Kongre liderlerinin 17 Ekim'e 2 gün kala federal borç tavanını artırılmasını öngören birbirleriyle yarışan çözüm planları üzerinde çalışmasıyla ABD hisseleri, Standard&Poor's 500 Endeksi'ni 3 haftanın zirvesine taşıyan 4 günlük rallinin ardından geri adım attı.

Bilgisayar verileri depolama şirketi Teradata Corp., şirketin kazançlarının tahminlerin altında kalması üzerine yüzde 17 düştü. Flir Systems Inc., öncü kazanç rakamlarının, analistlerin beklentisinin altında olmasının ardından yüzde 12 değer kaybetti. FedEx Corp., dünyanın en büyük kargo havayolu operatörü olan şirketin hisse geri alım programı açıklaması sonrasında yüzde 4.5 primlendi. Microsoft Cor., Jefferies Group LLC'nin şirketin hisseleri için alım tavsiyesi vermesiyle yüzde 1 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,704.26 puana, Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.4 düşüşle 15,235.95 puana indi. S&P 500 Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 6.9 üzerinde seyretti.

Borsanın Washington'tan gelen haberlere tepki verdiğini söyleyen NortCoast Asset Management LLC'nin baş traderı Frank Ingarra, "Bir dakika anlaşmaya yakın oluyoruz, diğer dakikada anlaşmanın daha da uzağına düşüyoruz. Kısa vadede, yükseğe yakın olmamızdan ötürü bu düşüş-artış olacak ve anlaşma sağlanıncaya kadar zirvenin üzerine çıkacağımızı sanmıyorum" dedi.

S&P 500 Endeksi dün Senato liderlerinin bütçe krizini sonlandıracak anlaşmanın sağlanabileceği konusundaki iyimser beklentileri üzerine 1,725.52 puana çıkarak, 19 Eylül'den bu yana en yüksek düzeyinden kapandı.

(21:32'de güncellendi)