Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de yasakoyucuların temerrütü önleyecek anlaşma için görüşmelere yeniden başlamasıyla Asya Borsaları dalgalı seyir izledi.

Satışlarının yüzde 73'ünü Kuzey Amerika'da gerçekleştiren elektrikli cihaz üreticisi Techtronic Industries Co. yüzde 3 değer kaybetti. Asya'nın borsada işlem gören en büyük sigara üreticisi Japan Tobacco Inc., satış vergisi artışının fiyatlarını nasıl etkileyeceği haberinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla yüzde 2 düştü. Oyun geliştiricisi GungHo Online Entertainment Inc. yüzde 16 yükseldi ve şirketin bağlı olduğu holdings SoftBank Corp., Finlandiya'daki Supercell Oy'un yüzde 51 hissesini almak üzere anlaştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2'lik kayıplar ve kazançlar arasında gidip gelmesinin ardından yüzde 0.1 kayıpla 141.23 puana geriledi. 5 yılın zirvesine yakın seyreden endekste değer kazanan her 4 hisseye karşılık 5 hisse değer kaybetti. Senato liderleri hükümeti yeniden açacak ve temerrütü önleyecek çözüm planı için yeniden görüşmelere başladı.

Her şeyin çok kafa karıştırıcı ve sinir bozucu olduğunu söyleyen IG Ltd.'ın baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Çok netlik yok, o nedenle insanlar, önlerini görmeye başlayıncaya kadar muhtemelen beklemede kalacak. Senato liderleri iyimser ve piyasayı da bu destekliyor" dedi.

Senato Çoğunluk şideri Reid'ın sözcüsü dün Azınlık Lideri Mitch McConnell ve Reid'ın anlaşmanın çok yakın olduğu konusunda iyimser olduğunu söyledi. Senato, dün bir süre görüşmeleri askıya almış, Temsilciler Meclisi ise alternatif planlarının oylanmasını ertelemişti.