Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in Bej Kitap raporuna göre, tüketici harcamalarındaki kazançların korunması ve şirket yatırımlarının büyümesiyle ABD'de büyüme "ılımlı ile orta dereceli" seyretmeye devam etti. Bej kitap raporu, Fed'in para politikası toplantısının 2 hafta öncesinde Fed bölgelerindeki politika yapıcıların ekonomiye ilişkin görüşlerini ortaya koyuyor.

Merkez bankası, hükümetin 1 Ekim'de kısmi olarak kapanmasının ardından 7 Ekim'e kadar topladığı bilgilere dayanarak, istihdam büyümesinin Eylül'de orta dereceli kaldığını, fiyat ve ücret baskılarının da yine "sınırlı" olduğunu söyledi. Fed yetkililerinin çoğunun büyük oranda hükümetin kapanması ve borç tavanı tartışmalarından ötürü belirsizliğin arttığına dikkat çektiğini söyleyen Fed, "Perakendeciler büyük oranda tatil alışverişleri sezonu konusunda iyimser" dedi.

Fed'in 29-30 Ekim'de biraraya gelmeye hazırlanan politika yapıcıları, hükümetin kapanmasının ardından açıklanmayan ekonomik veriler olmadan ABD'nin büyüme gücünü değerlendirmeye çalışıyor. Özel konut inşaatçıları ve Tüketici Güveni göstergeleri, kapanma ve borç limiti restleşmelerinin, hanehalkı ve şirketlerin iyimserliğini olumsuz etkilediğine işaret ediyor.

ABD Senatosu bugün mali krizin sonlandırılması ve borç limitinin artırılmasında anlaşmaya vardı ve Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, bugün anlaşmayı geçirmeyi istediklerini dile getirdi. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri bugün anlaşmanın geçmesine izin vereceklerine dair sinyal verdi.