Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri ABD'de Kongre'nin hükümetin kapanmasına son veren ve bütçe tavanını artıran kanunu kabul etmesiyle yükselirken, bölgesel gösterge endeksler beş ayın en yükseği seviyelerinde.

Nissan Motor Co. Tokyo'da yüzde 2.2 yükseldi. Kansai Electric (9503) Power Co., beklenmedik birinci yarı yıl kâr verisi açıklamasıyla yüzde 2.8 değer kazandı. Boral Ltd., USG Corp.'un Asya ve Orta Doğu'da ortak oldukları inşaat malzemeleri işini şekillendirmek için şirkete 575 milyon dolar ödeyeceğini onaylamasıyla, yüzde 5.9 sıçradı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 artarak Tokyo saati ile 05:08'de 142.41 puan olurken, endekste yükselen iki hisseye karşılık bir hisse geriledi. ABD mali çıkmazı Senato ve Temsilciler Meclisi'nin oylamasıyla sona ererken, hükümet tekrar açıldı ve ülkenin borç tavanı da yükseltildi. Başkan Barack Obama ise kanunu vakit kaybetmeden imzaladı ve yürürlüğe girmesini sağladı.

Sidney'de bulunan Newedge Group SA'nın vadeliler ve hisseler şefi Toby Lawson, "Hiçbir şeyi değiştirmese de, en azından ABD'nin gelecek yıla kadar temerrüde düşmeyeceği konusunda şu anda bir rahatlama oldu. Yatırımcılar şimdi ekonomik temellere odaklanabilirler. Avrupa en kötü günlerin geride kaldığına dair oldukça sağlam sinyaller veriyor ve Çin'e yönelik ayı görünümü bitmiş değil" ifadelerini kullandı.