Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz haftada beklenenden az gerilerken, bu durum ülkede hükümet kapanması etkilerinin giderilmesinin zaman alacağını işaret etti.

İşsizlik başvuruları geçtiğimiz 12 Ekim'de sona eren haftada, revize edilen bir önceki haftanın verisi 373,000'den 15,000 azalarak 358,000 oldu. Bloomberg anketine katılan 46 ekonomistin beklentileri 335,000'e düşüş olacağı yönündeydi.

ABD'de borç tavanını artıran ve hükümetin 2014 yılına kadar fonlanmasını sağlayan kanun Kongre'de dün gece kabul edilmesiyle binlerce federal çalışan işlerine geri dönerken, bu durumun ücretsiz izne çıkartılan federal olmayan çalışanların da geri çağırılmasına teşvik edebileceği düşünülüyor. Yine de, iş gücü piyasasının Washington'daki tartışmalarla işverenlerin beklemeye geçerek durumu takip etmeleriyle yavaşlamış olabileceği de ihtimaller arasında yer alıyor.

Pierpont Securities LLC şef ekonomistlerinden Stephen Stanley, verinin açıklanmasından önce yaptığı bir yorumda "Krizin ortasında olmasak bile, gelecekteki politikalara yönelik belirsizlik etkili oluyor" ifadelerini kullandı.