Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:16'da güncellendi)

Yen, Japon ihracatının beklentilerin altında kalması üzerine zayıflarken, petrol fiyatları Temmuz ayından bu yana ilk kez 100 doların altına indi. Royal Philips Nv ve Akzo Nobel AG gibi firmaların bilançolarının tahminlerin üzerinde gelmesiyle Avrupa hisselerinin çoğunluğu yükseliş kaydetti.

Japon para birimi dolar karşısında yüzde 0.4 düşerek New York saatiyle 07:35'te 98.15 seviyesine geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselirken, düşen her 3 hisse başına 2 hisse yükseldi. Endeks üst üste 8 gün yükselerek bu yılın en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirdi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri geçtiğimiz hafta rekor kapanışın ardından bugün yatay bir seyir izliyor. Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı yüzde 1'e varan düşüşlerle varil başına 99.77 dolara geriledi.

Bank of Japan Başkanı Haruhiko Kuroda bugün yaptığı bir açıklamada enflasyonu harekete geçirebilmek için merkez bankasının para basmaya devam edeceğini belirtti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre ise Federal Reserve Mart ayından önce tahvil alımlarında düşüşe gitmeyecek. Bir başka ankete göre ise ABD'de ikinci el konut satışlarının geçtiğimiz ay düştüğü tahmin ediliyor.

Japonya'nın ihracatı bugün açıklanan verilere göre Eylül ayında bir yıl öncesine göre yüzde 11.5 yükseliş gösterdi. Bu rakam Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yüzde 15.6 tahminlerinin altında gerçekleşti.

(15:16'da güncellendi)